Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Masterclass Voor de Leeuwen

Kost het houden van Orde bij die ene klas jou ook teveel kostbare lestijd of energie? Wil je nieuwe praktische tips en tools aan jouw klassenmanagement-toolkit toevoegen zodat jij lastige situaties voortaan makkelijker tackelt? Of wil je leren van de succeservaringen van je vakgenoten? Kom dan naar de maste...

Kamer stemt in met wetsvoorstel lerarenregister

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft gisteren voor het wetsvoorstel lerarenregister gestemd. Kamerfracties hebben echter wel aanzienlijke verschillen van inzicht bij de te verwachten effecten en opbrengsten van het register. Het lerarenregister is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en verplicht...

Hoogbegaafden onderwijs in Drenthe op de kaart

Kinderen worden niet pas in groep vijf hoogbegaafd en zijn dat niet slechts een ochtend per week. De ene hoogbegaafde leerling heeft bovendien iets anders nodig dan de andere. Een werkelijk passend aanbod is daarom breed, gevarieerd en over de gehele linie beschikbaar. Passend onderwijs voor àlle lee...

Formatief evalueren houdt leerling bij de les

In het taalonderwijs ben je meestal bezig met vormen van summatieve toetsing: je sluit lesstof af met een toets en kijkt of de beoogde doelen behaald zijn. Maar het is ook van belang om inzicht te krijgen in het leerproces van de leerling. Met formatieve evaluatie kun je ze op tijd gerichte feedback gev...

Wat is onze invloed bij begaafdheid?

Iedereen kent het algemene beeld van begaafde kinderen: dat zijn die kinderen waarbij het leren vanzelf gaat en die altijd enorm hoog scoren met toetsen. De werkelijkheid is vaak anders; ook deze kinderen hebben hun problemen en hebben goede begeleiding en aandacht van de leerkracht nodig om hun talenten...