Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws


Afrekenen met taal

Absurdist Ronald Snijders leert u, tijdens het congres Rekenen op Taal op 6 maart 2018 in de Reehorst in Ede, in een klein half uur dat u voor beter begrip van elkaar niet hoeft te rekenen op taal. Het hele alfabet moet eraan geloven. De meeste letters krijgen bij Snijders slechte cijfers. Hij komt met...

Plezierige en effectieve oudergesprekken

Een leerkracht besteedt gemiddeld twee uur per week aan oudercontacten. En hoewel intensief oudercontact op menig school toegejuicht wordt, blijft het voor veel leerkrachten een uitdaging om die gesprekken in goede banen te leiden. Tips voor leerkrachten om gesprekken met ‘lastige’ ouders goed doo...

Congres Verschil in de klas

De meeste scholen in Nederland werken volgens het model van 1-zorgroute met differentiatie op drie niveaus. Maar wordt hierbij voldoende rekening gehouden met de didactische behoeften van bijvoorbeeld begaafde leerlingen? Passen deze leerlingen wel binnen het groepsplan? 'Passend onderwijs voor beg...

Cultuureducatiescan: ieder jaar herhalen

“We willen een excellente school worden op het gebied van cultuureducatie”, zegt de locatieleider Harold Donkers van de locatie De Plaetse van OBS Brandevoort in Helmond. “De scan kwam voor ons wat dat betreft op een goed moment.” De Cultuureducatiescan is een nieuwe tool waarmee snel duid...

ParnasSys en WMK gaan samen verder

ParnasSys, en de partijen achter WMK, Koninklijke Van Gorcum en Kwest Online, gaan intensief samenwerken op het gebied van kwaliteitszorg. Onder de naam ParnasSys|WMK gaan zij vanaf 2018 scholen in het primair onderwijs nog beter faciliteren bij het meten, stimuleren en evalueren van de onderwijskwal...