Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws


Met zelfvertrouwen omgaan met seksualiteit

Het is de week van de Lentekriebels. Het is het de bedoeling dat de leerlingen elke dag les krijgen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. In het tijdschrift Educatieheld! vertelt Arjet Borger waarom het belangrijk is dat kinderen thuis en op school seksuele voorlichting krijgen. "Uit onderzoe...

Imelman: "'Den Haag' zit op de stoel van de professie"

Al een halve eeuw kent ons land een politiek gedirigeerde geschiedenis van onderwijsvernieuwingen die qua omvang haar weerga niet heeft. Hoewel de Tweede Kamer in 2008 erkende dat ze tot dan toe vaak ondoordacht en te voortvarend ‘vernieuwd’ had, is ook daarna nog niets veranderd aan de Haagse reg...

Congres ‘Talent in de klas’; leerkracht maakt het verschil

Op 16 februari was het congres 'Talent in de klas' in congrescentrum Reehorst in Ede. Zo’n tweehonderdvijftig onderwijsprofessionals verdiepten zich in de vraag hoe je het hoogbegaafde kinderen makkelijker kunt maken om hun talenten te ontwikkelen. In de schouwburgzaal geeft Frank Stienissen, hoofdred...

Cultuurpedagogiek, onderwijspolitiek en de staat van het onderwijs

Met de verkiezingen in zicht lijken alle politieke partijen hun hart voor onderwijs op de goede plaats te hebben. Schijn bedriegt echter. Het belang van onderwijs wordt gezien, maar er ontbreekt een pedagogische visie. Het recent verschenen boek 'Cultuurpedagogiek, onderwijspolitiek en de staat van het ...

Zo maak je van elke ouder je bondgenoot

De oudergesprekken komen er weer aan. En dus puzzelt menig docent op de vraag hoe deze 10 minuten zo goed mogelijk te managen. Niet alleen startende docenten hebben behoefte aan begeleiding op dit vlak blijkt uit onderzoek. We krijgen regelmatig vagen, ook van meer ervaren docenten, die de ouderavonden een hele...