Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Onderzoek: kwaliteit basisschooladvies

Hoe goed is het advies dat basisscholen geven aangaande de keuze voor het voortgezet onderwijs? Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen deed een onderzoek naar de kwaliteit van het basisschooladvies. De kwaliteit van de adviesprocedures, de samenhang tussen het basisschooladvies en d...

Ondersteun kinderen in het uitbreiden van hun woordenschat

Kinderen kun je op spelenderwijs ondersteunen in hun taalontwikkeing en het uitbreiden van hun woordenschat. In Speel je Wijs woordenschat vindt je als leerkracht praktische tips en inspirerende lesideeën om kinderen op elk niveau te ondersteunen in het uitbreiden van hun woordenschat. De methode b...

Studiemiddag communicatie en taal

Educatiehelden LIVE! Op woensdagmiddag 26 november vindt in de Observant in Amersfoort de studiemiddag 'Educatiehelden live: communicatie en taal' plaats voor leerkrachten basisonderwijs en pabo docenten. De middag start met een actieve sessie rond non-verbale communicatie. Daarnaast zijn er diverse pra...

Symposium 'Talentvol opgroeien'

Talentvol opgroeien in Groningen Nu de gemeenten er veel jeugdzorgtaken bij krijgen, is het extra belangrijk dat zij zorgen dat onderwijs en jeugdzorg goed samenwerken. In Groningen werken de pabo en de Academie voor sociale studies al acht jaar samen in het lectoraat Integraal jeugdbeleid van de Hanze...

Schoolbezoek inspectie krijgt gemiddeld het cijfer 7,9

De Inspectie van het Onderwijs vindt het belangrijk om te weten hoe besturen en scholen haar toezicht waarderen. Daarom voert zij ieder jaar een tevredenheidsonderzoek uit in de verschillende onderwijssectoren. Lees hieronder de samenvatting van het onderzoeksrapport in het Primair Onderwijs.  ...