Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Start online voorronde Volgens Bartjens Rekendictee

Van 1 oktober t/m 1 november 2014 kan iedereen zich kwalificeren voor een felbegeerde plek in de finale van het Bartjens Rekendictee. Deze finale vindt plaats op vrijdagavond 21 november op Hogeschool Windesheim. Het online dictee kan gemaakt worden op de websites van verschillende Nederlandse regionale...

Educatietrends in Europa

Het eerste Horizon report over onderwijs, dat het New Media Consortum maakte in opdracht van de Europese Commissie, is gepubliceerd. Het laat de trends, technologieën en uitdagingen zien voor Europese scholen in de komende vijf jaar. Snelle trends (de opkomst van social media in het onderwijs & het...

Boekentip: Passend onderwijs voor begaafde leerlingen

'Passend onderwijs voor begaafde leerlingen' is de opvolger van het succesvolle boek 'Professioneel omgaan met hoogbegaafde leerlingen in het basisonderwijs'. In dit boek gaan de auteurs uit van de alledaagse onderwijspraktijk in het reguliere basisonderwijs waarin leraren gedifferentieerd onderwijs bi...

De nieuwe MeerTaal is uit!

De nieuwe uitgave van MeerTaal ligt bij de abonnees op de deurmat. In deze uitgave van het onafhankelijke tijdschrift over taal in het basisonderwijs, staat onder meer een interessant artikel over Theaterlezen van Alie Smidstra en Anita Middel. Zij schrijven over de leesaanpak op OBS Oude Avereest ...

Boekentip: willen = kunnen = doen

Niemand is tegen kwaliteitszorg. Iedere school wil kwaliteit leveren. Scholen en leraren streven naar optimale (affectieve en cognitieve) resultaten en naar een hoge mate van ouderbetrokkenheid en -tevredenheid. Hierbij staat centraal wat goed is voor de leerling. Zorgen voor kwaliteitKwaliteitszorg is niets nieuws. Scholen...