Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Product in de spotlight: Tijdschrift Zone

Zone is het tijdschrift voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Het bevat artikelen uit de praktijk, besprekingen van actuele beleidsthema's en wetenschappelijke informatie. Het tijdschrift biedt een forum voor ontwikkelingsgerichte werkers (aan theorie en praktijk) in primair onderwijs, peuterspeelzalen en v...

‘Leer kinderen hun eigen talenten ten volle te benutten’

Robots die ‘onze’ banen overnemen, dat angstbeeld circuleert regelmatig in de media. Het antwoord van onderwijskundige Yong Zhao: laat het onderwijssysteem dat in de 19e eeuw is ontstaan om goede fabrieksarbeiders op te leiden, los. Dan kunnen we mensen opleiden tot creatieve ondernemers, die hun...

Speel je wijs populair op jaarcongres

Bij de derde editie van het Jaarcongres Leve het jonge kind kunnen deelnemers kiezen voor de deelsessie 'Speel je wijs'. Er zijn al ruim 85 congresgangers die deze deelsessie kozen uit de lijst met 32 onderwerpen. Tijdens de deelsessie staat het spelend onderwijzen centraal. Het ontwikkelen van ...

Grote belangstelling voor MijnSchoolplan

Er is een massale belangstelling voor MijnSchoolplan, de handige tool om de beleidsplannen op gebied van onderwijskunde, personeel, financiën, organisatie en kwaliteit vast te leggen. MijnSchoolplan is inhoudelijk gemaakt door Cees Bos en een toegankelijke wijze om de kwaliteit van het onderwijs te bewaken...

Onderzoek: kwaliteit basisschooladvies

Hoe goed is het advies dat basisscholen geven aangaande de keuze voor het voortgezet onderwijs? Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen deed een onderzoek naar de kwaliteit van het basisschooladvies. De kwaliteit van de adviesprocedures, de samenhang tussen het basisschooladvies en d...