Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Ondersteun kinderen in het uitbreiden van hun woordenschat

Kinderen kun je op spelenderwijs ondersteunen in hun taalontwikkeing en het uitbreiden van hun woordenschat. In Speel je Wijs woordenschat vindt je als leerkracht praktische tips en inspirerende lesideeën om kinderen op elk niveau te ondersteunen in het uitbreiden van hun woordenschat. De methode b...

Studiemiddag communicatie en taal

Educatiehelden LIVE! Op woensdagmiddag 26 november vindt in de Observant in Amersfoort de studiemiddag 'Educatiehelden live: communicatie en taal' plaats voor leerkrachten basisonderwijs en pabo docenten. De middag start met een actieve sessie rond non-verbale communicatie. Daarnaast zijn er diverse pra...

Symposium 'Talentvol opgroeien'

Talentvol opgroeien in Groningen Nu de gemeenten er veel jeugdzorgtaken bij krijgen, is het extra belangrijk dat zij zorgen dat onderwijs en jeugdzorg goed samenwerken. In Groningen werken de pabo en de Academie voor sociale studies al acht jaar samen in het lectoraat Integraal jeugdbeleid van de Hanze...

Schoolbezoek inspectie krijgt gemiddeld het cijfer 7,9

De Inspectie van het Onderwijs vindt het belangrijk om te weten hoe besturen en scholen haar toezicht waarderen. Daarom voert zij ieder jaar een tevredenheidsonderzoek uit in de verschillende onderwijssectoren. Lees hieronder de samenvatting van het onderzoeksrapport in het Primair Onderwijs.  ...

Onderzoek naar krimp in de kinderopvang

Het Sociaal Cultureel Planbureau deed in 2004 al onderzoek naar de kinderopvang. Tien jaar later, na eerst een explosieve groei en sinds een paar jaar een afname van de animo voor kinderopvang, verzocht de Tweede Kamer opnieuw een onderzoek. In het onderzoek 'Krimp in de kinderopvang, ouders over de...