Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Prinsjesdag in de klas: nieuwe digiles

Het ministerie van Financiën maakt ieder jaar lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen over onderwerpen als Prinsjesdag, belastingen en overheidsfinanciën. Het lesmateriaal ziet er dit jaar anders uit. Er een nieuwe digiles. Op de site van de rijksoverheid vindt u alle informatie via deze...

Onderzoek: Wat is goed voor kinderen?

Krimp op het platteland in Noordelijke provincies Wat is goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen?    In de drie Noordelijke provincies hebben peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangen en basisscholen te maken met een afname van aantal kinderen. In r...

Volgende week: de Nationale OnderwijsWeek

Beter Samen is het thema van de OnderwijsWeek 2014 die aanstaande maandag start. Het thema verwijst naar het grote belang van het ‘leren van binnen’ in tegenstelling tot het ‘van buiten leren’. Dat wil niet zeggen, dat iets van buiten leren geen rol speelt in het onderwijs of bij het menseli...

Educatieheld: Cees Bos

Graag stellen we onze verschillende auteurs op Educatiehelden aan u voor! Lees over hun expertise en over hun verwachtingen van dit schooljaar, specifiek op hun vakgebied. En profiteer van hun advies over de te volgen ontwikkelingen.    Naam: Cees Bos Functie: Cees is directeur-eigenaar ...

Intelligentieonderzoeker constateert dat we steeds minder intelligent worden

Michael Anthony Woodley of Menie (IQ 175 of hoger) stelt in een recent paper dat we als mensen steeds minder intelligent worden. Tijdschrift Talent interviewde de ‚coming man’ van het intelligentieonderzoek over zijn eigen hoogbegaafdheid, zijn extreem brede interesses, zijn jeugd en zijn onderzoeken. Op...