Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Onderzoek gepresenteerd: 'Wat is goed voor kinderen?'

Het onderzoek 'Wat is goed voor kinderen?' (waar Educatiehelden al een samenvatting van mocht publiceren) is gisteren officieel gepresenteerd. Het is een belangrijk thema, waarin het heel goed is om in de discussie over kleine scholen naast de focus op CITO scores en kosten ook te kijken naar de sociaal-emotion...

Lesvideo Stikstofkringloop wint Het Gouden Oog 2014

Alex Karlas, docent Biologie, Science en Algemene Natuur Wetenschappen aan het Fioretti College in Lisse is de winnaar van Het Gouden Oog 2014. Dit is de NTR Onderwijs Mediaprijs voor de beste lesvideo, die het afgelopen jaar door een leraar is gemaakt. Karlas maakte de winnende lesvideo over de stiks...

'Groen' in Ontwikkelingsgericht Onderwijs: Tuin er maar in!

Lotte Zuijderwijk doet onderzoek naar 'groen' in Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Tessa Kruijer gaat in Schagen met haar groep 3-4 aan de slag in de schooltuin en de dieren die daar leven. In de nieuwe uitgave van het Tijdschrift Zone scrhijven ze samen hoe theorie en praktijk elkaar vinden ...

Rijksbegroting: de feiten op een rij

De troonrede, de miljoenennota en de rijksbegroting brachten vorige week het nieuws tijdens Prinsjesdag. Hoe ziet Nederland er volgend jaar uit volgens de plannen en het huishoudboekje van de overheid? We zetten voor u de effecten voor het onderwijs en kinderopvang op een rijtje met kernpunten.   ...

Prinsjesdag in de klas: nieuwe digiles

Het ministerie van Financiën maakt ieder jaar lesmateriaal voor basisscholen en middelbare scholen over onderwerpen als Prinsjesdag, belastingen en overheidsfinanciën. Het lesmateriaal ziet er dit jaar anders uit. Er een nieuwe digiles. Op de site van de rijksoverheid vindt u alle informatie via deze...