Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws


Kom je bij me spelen?

Aan het woord is Kenza, leerkracht van groep 3 en 4. “Wanneer Amina mij vertelt dat ze uitnodigingen wil maken voor haar feestje, wil ik de kinderen bewust maken van verschillen tussen media. Niet ieder medium leent zich immers even goed voor elk doel. Elk medium heeft zijn eigen karakter.” We maken vi...

Leraarvolgsysteem als hulpmiddel voor schoolleider

In het Onderzoekskader 2017 van de Inspectie van het Onderwijs wordt onderwijskundig leiderschap als voorbeeld gegeven bij de eigen aspecten van kwaliteit. Eén van de belangrijkste kenmerken van onderwijskundig leiderschap is het ondersteunen, begeleiden en ontwikkelen van leraren. Eric Verbiest...

Psychologische basisbehoeften voor het leerproces

In de Zelf Determinatie Theorie (ZDT) worden drie psychologische basisbehoeften beschreven: autonomie, verbondenheid en competentie. Van deze behoeften is in grootschalig en langdurig onderzoek vastgesteld dat ze bij alle mensen aanwezig zijn, onafhankelijk van hun cultuur of sociaaleconomische positie. Wat...

Met zelfvertrouwen omgaan met seksualiteit

Het is de week van de Lentekriebels. Het is het de bedoeling dat de leerlingen elke dag les krijgen over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. In het tijdschrift Educatieheld! vertelt Arjet Borger waarom het belangrijk is dat kinderen thuis en op school seksuele voorlichting krijgen. "Uit onderzoe...

Imelman: "'Den Haag' zit op de stoel van de professie"

Al een halve eeuw kent ons land een politiek gedirigeerde geschiedenis van onderwijsvernieuwingen die qua omvang haar weerga niet heeft. Hoewel de Tweede Kamer in 2008 erkende dat ze tot dan toe vaak ondoordacht en te voortvarend ‘vernieuwd’ had, is ook daarna nog niets veranderd aan de Haagse reg...