Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws


Congres ‘Talent in de klas’; leerkracht maakt het verschil

Op 16 februari was het congres 'Talent in de klas' in congrescentrum Reehorst in Ede. Zo’n tweehonderdvijftig onderwijsprofessionals verdiepten zich in de vraag hoe je het hoogbegaafde kinderen makkelijker kunt maken om hun talenten te ontwikkelen. In de schouwburgzaal geeft Frank Stienissen, hoofdred...

Cultuurpedagogiek, onderwijspolitiek en de staat van het onderwijs

Met de verkiezingen in zicht lijken alle politieke partijen hun hart voor onderwijs op de goede plaats te hebben. Schijn bedriegt echter. Het belang van onderwijs wordt gezien, maar er ontbreekt een pedagogische visie. Het recent verschenen boek 'Cultuurpedagogiek, onderwijspolitiek en de staat van het ...

Zo maak je van elke ouder je bondgenoot

De oudergesprekken komen er weer aan. En dus puzzelt menig docent op de vraag hoe deze 10 minuten zo goed mogelijk te managen. Niet alleen startende docenten hebben behoefte aan begeleiding op dit vlak blijkt uit onderzoek. We krijgen regelmatig vagen, ook van meer ervaren docenten, die de ouderavonden een hele...

'Motivatie op de basisschool'

Motivatie is een kernbegrip in het onderwijs. Waarom kinderen leren en soms niet leren is daar de grote vraag. Kunnen ze het niet of willen ze het niet? Hoe kun je je leerlingen het beste helpen? Motivatiepsycholoog Saskia Bruyn geeft in het boek 'Motivatie op de basisschool' een beter begrip van de ...

Lezing Annemarie Mars : Hoe krijg je ze mee? (en zij jou?)

Er verandert veel in het basisonderwijs en als directeur of bestuurder heb je daarin een spilpositie. Je zult anderen mee willen krijgen met veranderingen die je wilt -of moet- realiseren en anderen zullen jou mee willen krijgen met wat zij belangrijk vinden. In haar lezing zet Annemarie Mars de sch...