Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×

Laatste nieuws

Lezing Annemarie Mars : Hoe krijg je ze mee? (en zij jou?)

Er verandert veel in het basisonderwijs en als directeur of bestuurder heb je daarin een spilpositie. Je zult anderen mee willen krijgen met veranderingen die je wilt -of moet- realiseren en anderen zullen jou mee willen krijgen met wat zij belangrijk vinden. In haar lezing zet Annemarie Mars de sch...

Lezing Cees Bos: Beoordelen of niet beoordelen

Door de nieuwe CAO en het bekend maken van de bekwaamheidseisen (start-, basis- en vakbekwaam) staat het beoordelen van medewerkers weer in de spotlights. De lezing gaat over de zin en de onzin van beoordelingsgesprekken. En over het nut en de noodzaak van het gebruiken van de nieuwe bekwaamheidseisen...

Boijmans presenteert publicatie 'kunst = taal en rekenen' op NOT

De publicatie 'Kunst = Taal en Rekenen' presenteert de ervaringen van het driejarig onderzoek van het Boijmans Taal- en rekenprogramma en is vanaf eind januari op de onderwijsbeurs NOT 2017 verkrijgbaar. De publicatie vormt een inspiratiebron voor leerkrachten die anders met de vakken taal en reken...

Congres Spelen is leren

In onze complexe maatschappij worden vaardigheden als probleemoplossend vermogen, samenwerken en kritisch denken steeds belangrijker. Door samen te spelen en te onderzoeken oefenen kinderen spelenderwijs deze vaardigheden. Kinderen hebben de leerkracht nodig voor de veiligheid en ruimte om zich te kunnen...

Lezing Leuker kunnen we het wél maken

‘Geschiedenis was mijn favoriete vak. We hadden een leraar die zo goed kon vertellen dat iedereen aan zijn lippen hing.’ Dit clichè kent iedereen. Maar waarom hoor je dit wel vaak over geschiedenisleraren en zelden over wiskundedocenten? En: hoe kun je dat veranderen? Tijdens het congres Rekenen ...