Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×
< Terug naar nieuwsoverzicht

Afrekenen met taal

219 - 12 december 2017

Geschreven door: redactioneel

Absurdist Ronald Snijders leert u, tijdens het congres Rekenen op Taal op 6 maart 2018 in de Reehorst in Ede, in een klein half uur dat u voor beter begrip van elkaar niet hoeft te rekenen op taal. Het hele alfabet moet eraan geloven. De meeste letters krijgen bij Snijders slechte cijfers. Hij komt met nieuwe woorden, ezelsbruggetjes, lijstjes en handige tips.

Voor het derde jaar op rij presenteren tijdschrift Volgens Bartjens en MeerTaal het congres Rekenen op Taal.
Taal is overal, zeker in het rekenen. En andersom. En ze kunnen elkaar op allerlei gebied versterken en als je moeite hebt met taal, heb je dat ook vaak met rekenen. Taal en rekenen zijn ook overal in de wereld om ons heen en dit biedt vele mogelijkheden voor leerzame lessen.

Naast de workshops tijdens het congres geeft Tijs Kleemans een lezing. Hij is universitair docent werkzaam bij Pedagogische Wetenschappen en het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit. En geeft Ronald Snijders dus les.

Ronald Snijders (1975) schreef met Fedor van Eldijk onder andere hun eigen ‘nieuwe woorden’-boek De Alfabetweter (2013) en Een normaal boek (2006). Snijders schreef Kopdichtbundel (2017) en was in het theater te zien met One Man Show (2013) en Welke Show (nominatie Poelifinario, beste voorstelling van 2017). De meeste mensen kennen hem van Rambam, en zijn optredens bij Pauw en DWDD.

 

Zie voor meer informatie of inschrijven: congres Rekenen op Taal