Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×
< Terug naar nieuwsoverzicht

De lat omhoog

317 - 13 december 2017

Geschreven door: redactioneel

Vanaf 2018 werken ParnasSys en WMK samen, voor het optimaliseren van het meten en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Deze samenwerking  werd feestelijk ingeluid met het symposium 'De lat omhoog' op 31 oktober 2017 in Zeist, met twee sprekers die nieuwe inzichten boden om de onderwijskwaliteit te stimuleren.

Martijn Aslander
Nieuwsgierigheid, flexibiliteit en een open mind, dat is wat kinderen volgens Martijn Aslander op school moeten leren. Hij gaf zijn visie op de maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van techniek daarin.  En wat het betekent voor de toekomst van het onderwijs? "Ga kinderen vooral leren leren."

 

Nina van Loon
In deze lezing geeft Nina van Loon aan de hand van haar onderzoeken naar professioneel vermogen in het onderwijs inzicht in wat schooldirecteuren kunnen doen om kwaliteit te verbeteren. Een van haar adviezen aan schoolleiders: "Zorg dat je vanuit de leerlingen en leraren doorhebt wat er gebeurt in de school. Probeer niet van alles op te halen vanuit de inspectie of vanuit de overheid, wat doorvertaald moet worden in de school, maar juist die andere kant op. Veel meer proberen om het verhaal van de school, de behoeftes van de school, naar buiten te krijgen."