Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×
< Terug naar nieuwsoverzicht

De nieuwe MeerTaal is uit!

1232 - 22 oktober 2014

Geschreven door: Joanneke Prenger

De nieuwe uitgave van MeerTaal ligt bij de abonnees op de deurmat. In deze uitgave van het onafhankelijke tijdschrift over taal in het basisonderwijs, staat onder meer een interessant artikel over Theaterlezen van Alie Smidstra en Anita Middel. Zij schrijven over de leesaanpak op OBS Oude Avereest waarin de didactische principes van RALFI voor het lezen geïntegreerd zijn met theaterlezen.Theaterlezen is een motiverende vorm van samenlezen. Bij theaterlezen, ook wel toneellezen genoemd, nemen twee lezers (of meer) de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor.

Met het enthousiaste voorbeeld worden de resultaten uit onderzoek, waaruit blijkt dat theaterlezen een positief effect heeft op het leesniveau van de leerlingen, onderschreven in de praktijk. Zowel het technisch leesniveau, de fluency, maar ook de leesmotivatie van leerlingen met leesproblemen wordt beter.

Nieuwsgierig naar het artikel over theaterlezen als succesvolle leesinterventie en naar de andere artikelen uit MeerTaal? Vraag een gratis proefnummer aan of word meteen abonnee en vergroot je vakkennis!