Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×
< Terug naar nieuwsoverzicht

Lezing Leuker kunnen we het wél maken

419 - 20 januari 2017

Geschreven door: redactioneel

‘Geschiedenis was mijn favoriete vak. We hadden een leraar die zo goed kon vertellen dat iedereen aan zijn lippen hing.’ Dit clichè kent iedereen. Maar waarom hoor je dit wel vaak over geschiedenisleraren en zelden over wiskundedocenten? En: hoe kun je dat veranderen?

Tijdens het congres Rekenen op Taal op 21 maart, geeft Jan Paul Schutten de lezing: leuker kunnen we het wél maken. Er is volgens hem een manier om rekenen voor iedereen interessant te maken: "Zo wordt het voor verstokte alfa’s leuk en voor de bèta’s leuker. En hoe leuker het vak, hoe hoger de cijfers. In mijn boeken moet ik soms ingewikkelde dingen uitleggen die voor kinderen lang niet even spectaculair zijn. De methodes die ik daarvoor gebruik zijn ook geschikt voor in de klas. Oftewel: makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel."

Jan Paul SchuttenJan Paul Schutten schrijft sinds 2003 informatieve boeken voor kinderen. Zijn eerste boek, ‘Ruik eens wat ik zeg’, gaat over de taal van planten en dieren. Met ‘Kinderen van Amsterdam’ won hij in 2008 zijn eerste Gouden Griffel. Zijn bekendste boek is momenteel ‘Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel’. In december werd in Artis de succesvolle opvolger gepresenteerd: ‘Het wonder van jou en je biljoenen bewoners'.

Het hele programma van het congres en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op Rekenen op Taal