Contact

Neem contact op met Educatiehelden.

Adres
Koninklijk Van Gorcum
Postbus 43
9400 AA Assen
Nederland

Telefoon:(0592) - 379 555
E-mail: info@educatiehelden.nl
OF
×
< Terug naar nieuwsoverzicht

Workshop meertaligheid: aandacht voor moedertalen

257 - 12 januari 2018

Geschreven door: Joanneke Prenger

Website Nederlands

Werk je in het onderwijs en vraag je je wel eens af hoe je meertalige leerlingen in de klas beter zou kunnen helpen? Zit u met vragen als: wat zijn eigenlijk de verschillen tussen bijvoorbeeld het Syrisch-Arabisch en het Nederlands? Wat zijn passende werkvormen in meertalige klassen? Kom dan naar de gratis werkbijeenkomst op 14 maart van 16.00 tot 19.00 uur bij SLO Utrecht.

Je krijgt achtergrondinfo, doet nieuwe inzichten op en komt met ideeën terug voor toepassing in de eigen onderwijspraktijk. De bijeenkomst richt zich primair op leraren die werken met leerlingen in de leeftijdsgroep 10-14.

App
Voor leerkrachten met meertalige leerlingen in de klas is er ook een app ontwikkeld door taalkundigen van de UU samen met SLO en CITO. De app biedt overzichten van de verschillen en overeenkomsten tussen het Nederlands en veelvoorkomende moedertalen, en reikt werkvormen en lesactiviteiten aan die geschikt zijn voor meertalige leerlingen van 10 tot 14 jaar.

Tijdens de middag leggen we u graag enkele lesactiviteiten voor die u in de taalles met meertalige leerlingen kunt inzetten. Ook geven we achtergrondinfo: vanuit welke ideeën en aannames zijn we te werk gegaan bij het ontwikkelen ervan? We discussiëren graag met u over dilemma's die we tegenkwamen: is het zinvol wanneer leerkrachten de verschillen met de moedertaal expliciet maken? En hóe kunnen ze dat het best doen? Denkt u dat de ontwikkelde werkvormen een bijdrage kunnen leveren aan taalonderwijs in meertalige klassen?

Geef je op door te mailen naar het LNT.

Woensdag 14 maart
Locatie: SLO Utrecht, Aïdadreef
16:00u - 19:00u
Kosten: geen (inclusief broodje)

Meer informatie Landelijk Netwerk Taal